Πώς διατηρούνται;

Τα φρέσκα βότανα πρέπει να τυλίγονται σε μια υγρή πετσέτα και να αποθηκεύονται σε πλαστική σακούλα με όσο το δυνατόν λιγότερο αέρα στο εσωτερικό και στη συνέχεια να τοποθετούνται στο ψυγείο. Ο αέρα και η υγρασία αποτελούν παράγοντες που μπορούν να αλλοιώσουν την πρώτη ύλη, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το μυρωδικό σας. Ωστόσο, εξαίρεση θα αποτελέσει το η υγρασία από την πετσέτα που θα διατηρήσει το πράσινο χρώμα.


Τα αποξηραμένα μυρωδικά από την άλλη πρέπει αν φυλάσσονται σε δροσερό και ξηρό μέρος χωρίς να είναι εκτεθειμένο στον ήλιο. Όσο πιο «καλά» κλεισμένη είναι η συσκευασία τόσο πιο έντονο θα είναι το άρωμά τους και η γεύση τους. Καλό είναι να σημειώνεται πάνω στη συσκευασία την ημερομηνία που την ανοίγεται έτσι ώστε να μπορείτε να διακρίνεται αν εξακολουθούν να μπορούν αν χρησιμοποιηθούν.

Πώς τα μαγειρεύω;


Προσοχή πρέπει να δοθεί στο πότε θα προσθέσετε την ώρα του μαγειρέματος το καθένα. Για τα φρέσκα συστήνεται προς το τέλος της διαδικασίας αφού τα έχετε ψιλοκόψει. Σε αντίθεση, τα αποξηραμένα καλό είναι να τα προσθέσετε πιο νωρίς για να απελευθερώσουν τα αρώματά τους και να εμπλουτίσουν με γεύση τη κάθε νοστιμιά σας. Μάλιστα, επειδή τους έχει αφαιρεθεί η υγρασία και είναι πιο συμπυκνωμένη η γεύση στη περίπτωση των αποξηραμένων πρέπει να χρησιμοποιηθεί μικρότερη ποσότητα σε σχέση με τα φρέσκα.

Τόσο τα φρέσκα όσο και τα αποξηραμένα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, το τι θα διαλέξετε έχει να κάνει με το τι σας βολεύει περισσότερο στη καθημερινή ασχολία του μαγειρικής.

Εκτός από τη γεύση διαθέτουν και οφέλη στην υγεία ακόμη και τα μυρωδικά. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα προϊόντα μας.